Geplaatst op: 5 maart 2022, 20:36

Beltrum- Een trein is zaterdagavond rond 18:00 uur tegen een Platte wagen met daar op een tuinhuisje gereden die stilstond op het spoor tussen Lievelde en Ruurlo. Op de Platte wagen stond een tuinhuisje, waardoor het spoor bezaaid is met planken.
 
De drie jongs die op de trekker zaten zouden geprobeerd hebben een tuinhuisje op een Platte wagen te vervoeren over het spoor bij Beltrum. Het tuinhuisje was echter te breed om tussen de hekjes van de spoorwegovergang van de Nijkampsweg te passen. Daardoor stond de Platte wagen met het tuinhuisje stil op het spoor.
 
De treinmachinist van een naderende trein kon niet meer op tijd remmen, waardoor het vol in het tuinhuisje is gereden. De planken van het tuinhuisje liggen op het spoor en door de klap zijn twee stroomkasten naast het spoor beschadigd zijn geraakt. Bij het ongeval zou niemand gewond zijn geraakt.
 
De trein staat iets verderop stil op het spoor. Arriva meldt dat er tijdelijk geen treinverkeer mogelijk is tussen Lichtenvoorde en Vorden, daarom worden er bussen ingezet.

Share