Geplaatst op: 2 februari 2022, 21:54

Aalten – Een motorrijder is woensdagavond onderuit gegaan nabij Aalten. Hij moest op een beruchte kruising uitwijken voor twee overstekende scooters en kwam daarbij ten val.
 
De twee scooterrijders wilden rond 18.00 uur vanaf de Romienendiek de Ringweg oversteken. Zij zagen daarbij de van links komende motor over het hoofd. Bij een poging om uit te wijken kwam de motorrijder vervolgens ten val. Hij is na het ongeval nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Ook de scooterrijders raakten niet gewond.
 
De kruising staat in Aalten bekend als een gevaarlijk punt. In het verleden vonder meerdere dodelijke ongevallen plaats bij de oversteekplaats. Ook omwonenden roepen al langer om aanpassingen aan de kruising. Onder meer een handtekeningenactie heeft echter nog niet tot aanpassingen geleid.
 
'Voldoet aan eisen'
Volgens de gemeente ziet Gelderland ondanks de ongevallen geen reden om de kruising anders in te richten. "De provincie geeft aan dat de oversteekplaats aan de gestelde eisen/richtlijnen voldoet en dat daarom veilig gebruik gemaakt kan worden van de oversteek", aldus het college anderhalve week geleden in antwoord op raadsvragen.

Lees ook: https://www.112achterhoek-nieuws.nl/article/23236-78-jarige-voetganger-uit-aalten-overleden-na-aanrijding-met-vrachtwagen-in-aalten

 

Share