Geplaatst op: 1 februari 2022, 10:52

Drempt – In een partycentrum in Achter-Drempt is dinsdagochtend een uitslaande brand uitgebroken. Zowel het zalencentrum als het naastgelegen woonhuis moeten als verloren worden beschouwd.
 
De eerste melding van een grote brand kwam rond 07.15 uur bij de hulpdiensten binnen. "Al snel bleek het niet alleen te gaan om het partycentrum, maar ook de aangrenzende woning", aldus Oscar Tuter, woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG), die aangaf dat in de loop van de ochtend opgeschaald moest worden naar een zeer grote brand. "Omdat de brand in hevigheid toenam en zich ook heel snel verspreide." De brandweer kwam met meerdere blusvoertuigen en een hoogwerker ter plaatse om het vuur te bestrijden. Rond 10.45 werd het sein brand meester gegeven. Over de oorzaak van de brand is nog niets te zeggen.
 
Voor zover bekend was er niemand aanwezig in het pand ten tijde van de brand. Er is niemand gewond geraakt. Volgens de VNOG was er sprake van rookontwikkeling door het vuur. Er is ten tijde van de brand ook een NL-Alert afgegeven voor de omgeving. "Daar is voor gekozen omdat er hevige rookontwikkeling was", aldus Tuter. "Dan is het verstandig om ramen en deuren gesloten te houden en ventilatie uit te zetten, want rook is altijd schadelijk."

Lees ook: https://www.112achterhoek-nieuws.nl/article/3268-grote-brand-in-restaurant-in-drempt

Share