Geplaatst op: 25 januari 2022, 17:51

Ulft -Het leven van Bertha de Wilde en Jan Kabel veranderde op woensdagochtend 5 januari plotsklaps door een aanrijding in hun woonplaats Ulft. De 66-jarige vrouw werd met haar fiets op straat achtergelaten na een ongeval op de Debbeshoek, sindsdien ontbreekt ieder spoor van de betrokken automobilist.
 
“Ik wilde de Debbeshoek oversteken en de auto had het knipperlicht naar rechts uitstaan”, herinnert de 66-jarige De Wilde zich, die op weg was om vrijwilligerswerk te doen in het woonzorgcentrum. “Dus ik denk ik kan doorrijden, maar hij rijdt ook rechtdoor.” Wat er exact gebeurde, herinnert ze zich niet meer. Haar fiets lag na het ongeval enkele meters bij haar vandaan. “Hij schepte mijn vrouw aan het voorwiel, zo staat het ook in de verklaring van de politie”, zegt Kabel. “En meneer of mevrouw denkt: 'laat maar liggen, ik ga ervandoor'.” Haar vrouw vult aan: “Ik vind het onmenselijk om iemand zo te laten liggen, in de regen.”
 
De Wilde werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar bleek dat haar been op drie plaatsen gebroken was: “Het komt nooit meer helemaal goed, mijn been blijft scheef. Ik kan wel weer lopen, maar helemaal goed komt het niet meer.” Voorlopig is de 66-jarige aan huis gebonden, terwijl haar man moet optreden als mantelzorger. Vrijwilligerswerk of bezoeken aan familie zitten er voorlopig niet in, omdat het paar niet over een auto beschikt. “Je zit eigenlijk hele dagen binnen”, verzucht Kabel. “Ik ga dan een uur met haar wandelen, zodat ze toch naar buiten komt. Hij of zij heeft ons behoorlijk wat aangedaan.”
 
Aangifte gedaan
Het echtpaar heeft aangifte gedaan, maar de politie heeft tot op heden geen aanknopingspunten voor verder onderzoek. “We zijn op zoek naar getuigen die woensdag 5 januari tussen 11.00 uur en 11.10 uur iets hebben gezien in de omgeving van de kruising van de Kerstraat met de Debbeshoek”, laat een woordvoerder van de politie weten over het incident. “Camerabeelden, bijvoorbeeld beelden van een dashcam, zijn zeker welkom.”
 
‘Tweehonderd keer gedeeld’
De hoop van het echtpaar is gevestigd op getuigen die zich melden, of de automobilist zelf. Kabel deelt elke dag posts over het ongeval. “Volgens mij is het wel tweehonderd keer gedeeld op Facebook, elke dag weer”, zegt de man. “In de hoop dat er iemand wat gezien heeft, maar tot op heden helemaal niks.” Hij heeft een boodschap aan de doorrijder: “Alsjeblieft, meld je eigen. Ik heb er eigenlijk geen woorden voor, voor zo’n mens. Ik vind het geen aanrijding meer als je zolang iets verzwijgt.”
 
Geschreven door Mediapartner-REGIO8
Foto: REGIO8

Share