Geplaatst op: 3 december 2021, 08:44

Vorden – Onbekenden hebben in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken bij de brandweerkazerne in Vorden. Daarbij zijn onder meer een spreider en rammen gestolen die vrijdagochtend nog worden vervangen.
 
“Het is heel triest dat kazernes het doelwit zijn van inbrekers”, verzucht een woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG). “Ik begrijp zoiets niet.” De onbekende daders verschaften zich in de nacht toegang tot de kazerne aan de Rondweg. Hoewel de alarminstallatie aan sloeg, wisten ze een spreider, rammen en bijbehorende accu’s uit een brandweervoertuig te stelen. Vervolgens gingen ze ervandoor. Het hydraulische gereedschap dat bij de inbraak gestolen werd, wordt door de brandweer onder meer gebruikt om slachtoffers uit voertuigen te bevrijden na een verkeersongeval.
 
Inmiddels is door de VNOG aangifte gedaan van de diefstal en de inbraak bij de politie. Het gestolen materiaal wordt vrijdagochtend nog vervangen. “In de tussentijd zal de aanrijtijd iets langer zijn, maar omliggende korpsen zijn altijd beschikbaar om in de plaats te gaan, mocht het nodig zijn”, zegt de woordvoerder.

 
Foto brandweer Vorden

Share