Geplaatst op: 7 november 2021, 10:16

Dinxperlo -In Kulturhus Dinxperlo in Dinxplerlo is vrijdagavond een benefietconcert georganiseerd. Het concert is gegeven om geld op te halen voor de stichting Wens Ambulance Oost Nederland.
 
“Vandaar dat we ook hebben gekozen voor de naam ‘Concert for Dreams”, vertelt organisator Gerard Kolenbrander. “Het is een concert voor mensen die nog een droom hebben, die nog graag iets willen doen. Dat hopen we vanavond te verwezenlijken. Dat doen we met een hoop vrijwilligers, muzikanten en kunstenaars. Het is gigantisch wat hier op de been wordt gebracht.” Wens Ambulance Oost-Nederland vervult nu ongeveer tweehonderd wensen per jaar. Om deze wensen te kunnen uitvoeren, is het volgens voorzitter Said erg fijn maar ook nodig dat er acties zoals het benefietconcert zijn. “Het is echt geweldig dat andere mensen bezig zijn, om ons de gelegenheid te bieden, financieel gezien, om de wens in vervulling te brengen”, laat Salah Said, voorzitter Wens Ambulance Oost-Nederland, weten.
 
Door middel van de kaartverkoop voor het concert en het veilen van bijvoorbeeld kunstwerken of boeken hoopt de organisatie een mooi bedrag bij elkaar te krijgen. “We hebben een hele hoop artiesten en kunstenaars bereid gevonden om schilderijen, CD’s ter beschikking te stellen”, laat Kolenbrander weten. "Op de items is al geboden, alle opbrengsten van de veiling, maar ook van de kaartverkoop voor het concert gaan naar stichting Wens Ambulance."
 
Na het concert
Ook na het concert is het nog mogelijk om te doneren of om spullen uit de veiling te kopen. “Wij zijn nog niet klaar na vanavond”, geeft Kolenbrander aan. “We gaan ook nog met andere zaken die verkocht worden iets doen, het zal nog wel een aantal maanden duren voordat we klaar zijn.” De voorzitter hoopt mooie dingen te kunnen doen met het bedrag dat wordt opgehaald. Said: "Ik hoop dat wij in staat kunnen zijn om meer wensen uit te voeren, veel meer wensen."
 
Geschreven door Mediapartner-REGIO8
Foto: REGIO8

Share