Geplaatst op: 26 oktober 2021, 12:56

Doetinchem -De gemeente Doetinchem heeft met betonblokken de afslag naar bedrijventerrein De Huet, van de inmiddels beruchte rotonde, in de Energieweg afgezet. De onoverzichtelijke situatie op de rotonde met het fietspad zorgde al meerdere malen voor ongelukken. De afsluiting is van tijdelijke aard, totdat er een definitieve oplossing is gevonden. Daarmee komt er voorlopig een einde aan de gevaarlijke verkeerssituatie.
 
“We zullen zien hoe deze tijdelijke verkeersmaatregel gaat uitpakken”, zegt Karel Berkhuysen van de Fietsersbond Doetinchem. “We waren natuurlijk nog blijer geweest als de afslag in zijn geheel zou zijn afgesloten.” Onlangs gebeurden er nog meerdere ongelukken waarbij fietsers werden aangereden. Na onderzoek van de gemeente Doetinchem bleek dat ongelukken vaak voorkomen door beperkt zicht op het fietsverkeer en de snelheid waarmee fietsers oversteken. De Fietserbond Doetinchem pleit al langer voor een structurele oplossing. “Wij zien graag dat er een viaduct wordt aangelegd”, zegt Berkhuysen. “Dat is een vrij kostbare aangelegenheid. De schattingen liggen tussen de vier en vijf miljoen.” Berkhuysen denkt dat met provinciale gelden deze oplossing haalbaar moet zijn. “Je ziet vaak dat er veel geld gaat naar oplossingen voor het autoverkeer, neem de nieuwe Europaweg, maar dit zou ook voor fietsers zo moeten zijn”, vindt Berkhuysen. “Het is een kwestie van prioriteiten stellen.”
 
Voor ondernemers op bedrijventerrein De Huet betekent de tijdelijke afsluiting van de rotonde dat ze minder bereikbaar zijn. “Wij snappen als geen ander dat veiligheid belangrijk is”, zegt Grietinus Kamps van de Doetinchemse Industriële Kring. “Maar een drastische afsluiting van een afslag richting het industrieterrein heeft wel een grote impact”, aldus Kamps. “Vooral ondernemers die afhankelijk zijn van leveranciers ondervinden hier de nadelen van.” De Industriële Kring denkt zelf ook mee in oplossingen voor de gevaarlijke verkeerssituatie. “Het fietspad verleggen zou een oplossing kunnen zijn, maar ook dat kost veel geld”, aldus Kamps. Voorlopig blijven de betonblokken staan op de afslag en denkt de gemeente Doetinchem na over een definitieve oplossing voor de verkeerssituatie.
 
Geschreven door Mediapartner-REGIO8
Foto: REGIO8

Share