Geplaatst op: 4 oktober 2021, 16:47

Silvolde -Het Almende College in Silvolde stond maandagochtend uitgebreid stil bij het overlijden van de veertienjarige havo-3 scholier die vrijdag om het leven kwam nabij zijn woonplaats Etten. Op de school is een herdenkingsplek ingericht waar leerlingen en docenten terecht kunnen.
 
"De leerlingen reageren vooral vol ongeloof en verdriet", zegt rector Pauliene Wenderich van het Almende College. "'Nu kunnen we nooit meer samen voetballen', was een één van de reacties." De leerlingen zijn maandagochtend op school opgevangen en hebben rond 11.00 uur een minuut stilte gehouden. “Mensen van Slachtofferhulp lopen de hele dag hier op school rond om de leerlingen waar nodig te begeleiden”, zegt de rector. Ook het personeel heeft maandagochtend stil gestaan bij het overlijden. “We hebben met elkaar nagedacht hoe we hier in de verschillende klassen met de leerlingen over in gesprek kunnen gaan", aldus Wenderich.
 
In de school is een herdenkingsplek voor de veertienjarige leerling ingericht. “Familie en vrienden hebben hierbij geholpen”, zegt Wenderich. Volgens de rector hebben veel leerlingen inmiddels de herdenkingsplek bezocht en blijft deze de komende tijd aanwezig in de school. Ook op de plek van het ongeval, de kruising van de Oude IJsselweg met de N317, zijn de afgelopen dagen bloemen neergelegd. Het kruispunt is volgens omwonenden al jaren berucht vanwege de vele ongelukken en aanrijdingen.
 
Geschreven door Mediapartner-REGIO8
Foto: REGIO8

Share