Geplaatst op: 4 oktober 2021, 16:46

Winterswijk -Bij een grenscontrole in Winterswijk is zaterdag een man betrapt die al tien jaar zonder rijbewijs reed. Ongeveer zeventig auto’s werden tijdens de verkeerscontrole bij de landsgrens aan de kant gezet, daarnaast vond er een handhavingsactie plaats.
 
In totaal werd tijdens de grenscontrole, die zaterdagavond werd uitgevoerd bij de grensovergang Winterswijk-Oeding, tien keer proces-verbaal opgemaakt. “Dat was het geval bij bestuurders die hun verlichting niet in orde hadden, niet handsfree belden of onder invloed reden”, laat de gemeente Winterswijk weten. “Ook bleek een bestuurder al tien jaar zonder rijbewijs rond te rijden.” Deze bestuurder is voor verder verhoor meegenomen naar het politiebureau.
 
Naast de verkeerscontrole was er een handhavingsactie in het buitengebied van de gemeente. Daarbij werd onder meer gecontroleerd op illegaal crossen en het dumpen van afval. “Er zijn bekeuringen uitgeschreven voor vissen met meer dan twee hengels zonder vergunning, het illegaal verbranden van afval binnen een bedrijf en het niet afdekken van lading op een aanhanger”, zo somt Winterswijk op.
 
Samenwerking
De controles werden uitgevloerd onder de vlag van Stichting Groennetwerk en de Omgevingsdienst Achterhoek. De coördinatie lag in handen van de gemeente Winterswijk. Ook de politie, Natuurmonumenten en de Hengelsportfederatie deden mee. In totaal waren dertien opsporingsambtenaren betrokken bij de controledag.
 
Geschreven door Mediapartner-REGIO8
Foto: Gemeente Winterswijk

Share