Geplaatst op: 7 september 2021, 20:31

Baak -De rechtbank in Zutphen heeft dinsdag bepaald dat een vijftigjarige man uit Baak niet terug de cel in hoeft voor het verhuren van zijn schuur aan drugscriminelen. De man heeft de straf die hij heeft gekregen, een celstraf van 358 dagen waarvan 180 voorwaardelijk, al uitgezeten in voorarrest en moet alleen nog een werkstraf van tweehonderd uur voldoen.
 
Op het perceel van de man in Baak ontdekte de politie afgelopen december een crystal meth-lab in aanbouw zo meldt Omroep Gelderland. In het pand aan de Dollemansstraat in Baak werden chemicaliën gevonden, waaronder 3,4 kilo meth-amfetamine. Er zou nog niets geproduceerd zijn. De man van 50 woonde in het pand aan de Dollemansstraat en had de schuur verhuurd voor vijfduizend euro per week, terwijl hij wist dat het niet helemaal zuiver was. Hij wordt ook veroordeeld voor het bezitten van materialen en grondstoffen om synthetische drugs mee te maken.
 
Hij zou hebben gehandeld uit financieel belang, want hij kampte zelf al lange tijd met een cocaïneverslaving. Inmiddels zit hij niet meer vast, maar verblijft hij in een kliniek in Zutphen. Daar wordt hij behandeld voor zijn verslaving. Tijdens een eerdere zitting zei hij al bijna een jaar clean te zijn. De rechtbank verplicht hem nu zijn behandeling voort te zetten. Verder moet de man inzicht geven in zijn financiële situatie en meewerken aan schuldhulpverlening. Zijn straf is hoger dan de eis van de officier van justitie.
 
Jaar cel voor Curaçaoënaar
 
Een man van 39, zonder vast woonadres en afkomstig van Curaçao, is veroordeeld tot een jaar cel. Hij heeft altijd ontkend iets met het drugslab te maken te hebben gehad met het drugslab. Volgens de rechtbank maakte de Curaçaoënaar zich schuldig aan het treffen van voorbereidingshandelingen. Er is onder andere dna van de verdachte gevonden op een handschoen. De man is eerder al veroordeeld voor drugsfeiten. Zijn straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.
 
Geschreven door Mediapartner-REGIO8

Share