Geplaatst op: 18 augustus 2021, 12:19

Doetinchem-Een 28-jarige man uit Doetinchem is in de nacht van dinsdag op woensdag aangehouden na het stelen van een politieauto met daarin politiehonden. De auto werd gevonden in Silvolde, waarna de verdachte na een intensieve zoektocht werd opgepakt.
 
Een hondengeleider van de politie was rond 02.15 uur als eerste ter plekke bij een brandende scooter aan de Houtsmastraat in Doetinchem. "Het brandende voertuig stond op een gevaarlijke plek, waardoor onze collega snel moest handelen", laat een woordvoerder van de politie weten. "Terwijl onze collega bezig was met het blussen van de brand, reed er iemand met zijn voertuig weg." De auto van de agent, met diensthonden achterin, werd meegenomen door de 28-jarige man uit Doetinchem die zwaar onder invloed was van alcohol.
 
Het voertuig werd even later zonder inzittende gevonden aan het Patrijsplein in Silvolde. Met behulp van de politiehonden is de verdachte later gevonden. "De man is aangehouden en zit nog vast", laat de woordvoerder weten. "Hij was zwaar onder invloed van alcohol en heeft nog het een en ander uit te leggen." De man wordt verdacht van onder meer het stelen van een politievoertuig en het rijden onder invloed. "Het voertuig heeft lichte schade", aldus de woordvoerder. "De diensthonden die achterin zaten, maken het goed."

Share