VNOG helpt bij natuurbrand Aamsveen

Geplaatst op: 4 juni 2011, 01:28

APELDOORN – De veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland gaat zaterdagochtend vroeg bijstand verlenen bij de brand in natuurgebied Aamsveen bij het Overijsselse Enschede.

De brand in het natuurgebied brak vrijdag uit. Volgens de brandweer is er in totaal al 100 hectare bos en heide verwoest. In het gebied is er veel veengrond. Doordat deze grond ook ondergronds kan branden, is het moeilijk voor de brandweer deze te bestrijden. Een naturistencamping in het gebied is ontruimd.

De veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland stuurt een brandweerpeloton. Deze bestaat uit de vier speciale bosbrandvoertuigen, commandovoertuigen en ondersteunend materieel. Het peloton is samengesteld uit de korpsen Hengelo, Laren, Voorst en Vorden. De groep wordt zeer waarschijnlijk zaterdag in de loop van de dag nog eens afgelost voor de nabluswerkzaamheden. In totaal worden daarmee ca. 55 brandweerlieden ingezet.

Vrijdag werd samen met de regio Gelderland-Midden ook al een ondersteunend team voor de blushelikopters gestuurd, laat woordvoerder Erwin te Bokkel weten.

De brandweer Noord- en Oost-Gelderland is gespecialiseerd in het bestrijden van natuurbranden en beschikt over ruim 30 bosbrandvoertuigen. Dit betekent dat er nog altijd veel materieel en menskracht aanwezig is in de regio om de eigen dekking te garanderen.

 

Share