Geplaatst op: 13 juli 2021, 10:52

Drempt -De politie heeft maandag vier verdachten aangehouden en zeven woningen en een loods doorzocht in een onderzoek naar productielabs van crystal meth. Het Openbaar Ministerie vermoedt dat de verdachten betrokken zijn bij meerdere productielocaties van de zeer verslavende drug in Nederland, waaronder in Achter-Drempt.
 
"De verdachten werden buiten heterdaad aangehouden", zo meldt de politie. "Het gaat om een man met de Nederlandse nationaliteit uit Den Haag, een vrouw met de Colombiaanse nationaliteit, een man uit Ecuador en een man uit Mexico. Hun leeftijden variëren van 40 tot 46 jaar." De politie doorzocht in het kader van het onderzoek onder meer woningen in Amsterdam, Den Haag, Rijswijk en Boskoop. In die laatste plaats werd ook een loods doorzocht. De doorzochte woningen zijn de verblijfplaatsen van de aangehouden verdachten. Vorig jaar mei werd het drugslab in Achter-Drempt ontdekt en opgerold. Het drugslab liet de nodige giftige stoffen achter in de omgeving van de schuur, waardoor de grond bij het drugslab gesaneerd moet worden.
 
De Dienst Landelijke Recherche heeft bij de doorzoekingen van de locaties maandag onder meer beslag gelegd op gegevensdragers (computers en harde schrijven, red.), twee auto's en enkele tienduizenden euro's in contanten. De verdachten worden voorgeleid bij de rechter-commissaris en zitten in beperkingen. Dit houdt in dat zij buiten hun raadsman niemand mogen zien of spreken. Het onderzoek loopt verder. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.
 
Foto: (archief)
Geschreven door Mediapartner-REGIO8

Share