Geplaatst op: 19 juni 2021, 14:21

Nederland -In heel het land herdenken brandweerlieden vandaag 19 juni hun omgekomen collega's. Bij de brandweerkazerne in Gendringen werd een ereboog gemaakt met twee brandweerspuiten.
 
De brandweer staat traditiegetrouw op de derde zaterdag van juni stil bij brandweercollega's die zijn omgekomen tijdens hun werk. Bij het Nationaal Brandweermonument in Arnhem werd een herdenking gehouden. Op het monument staan de namen van alle brandweermensen die sinds de Tweede Wereldoorlog tijdens hun werkzaamheden zijn omgekomen, in totaal 97.
 
Dit gebeurde tijdens de jaarlijkse brandweerherdenking, hierbij staan de diverse korpsen met z’n allen stil bij de moed en daadkracht van hun collega's die door de uitoefening van het vak zijn omgekomen. Zo brachten diverse korpsen de water eregroet uit.
 
Het ereteken werd om één uur vanmiddag bij de brandweer in Gendringen gemaakt: een boog van twee waterstralen die elkaar op tien meter hoogte treffen. Ook hangt de vlag halfstok bij kazernes door heel het land en veranderen brandweerlieden hun profielfoto op social media door een zwart brandweerlogo.  De brandweer wil met de herdenking laten zien dat omgekomen collega's niet worden vergeten en vraagt daarnaast aandacht voor de risico's van het vak.

Share