Geplaatst op: 7 juni 2021, 17:25

Doetinchem -Rond een opgebouwde kermisattractie in de volksbuurt Kleintjeskamp in Doetinchem is zaterdag een feest ontstaan. Eigenaar Jacob Straub bouwde zijn attractie naar eigen zeggen op om hem te laten keuren, maar het ontaarde tot ongenoegen van de gemeente Doetinchem in een soort buurtfeest.
 
“Ik heb hem opgebouwd om te keuren, maar uiteindelijk werd het iets te gezellig”, laat Straub, eigenaar van de zogenaamde ‘Pandora’, weten. “Iedereen dacht, we pakken een biertje erbij, toen kwam er een tent bij en was het opeens een feestje.” Straub geeft aan bij de gemeente te hebben gevraagd of hij zijn attractie vrijdag bij het zwembad op mocht bouwen voor kinderen. Daar kreeg hij naar eigen zeggen geen goedkeuring voor, waarna hij besloot de attractie met toestemming zaterdag op het Javaplein in de volksbuurt op te bouwen. “Toen heeft iedereen er wat gezelligs van gemaakt”, zegt Straub. Een grote groep mensen kwam samen rond de attractie om onder meer bier te drinken en te barbecueen.
 
Doetinchem noemt de situatie onwenselijk en illegaal en geeft aan dat er willens en wetens een klein evenement is georganiseerd. De muziek van het feest was zaterdagavond tot in de binnenstad te horen. Het leverde Straub een boete op voor geluidsoverlast. Doetinchem onderzoekt volgens een woordvoerder of er verdere consequenties volgen. Welke mogelijkheden de gemeente daarbij heeft, wil ze niet aangeven. Doetinchem ontvangt vermoedelijk maandag in de loop van de dag het door de politie opgestelde proces-verbaal.
 
‘Mensen zijn even buiten geweest’
Een slecht gevoel of een angst voor represailles houdt de eigenaar van de attractie er niet aan over. “Al met al is het mooi dat het zo is afgelopen”, vindt Straub. “Er is geen trammelant geweest, er is niks vernield, de mensen zijn even buiten geweest. Ik snap heel goed dat wij niet buiten de wet staan, daar gaat het niet om. Sommige dingen heb je niet in de hand, dat is wat er gebeurd is.”
 
Geschreven door Mediapartner-REGIO8

Share