Geplaatst op: 4 juni 2021, 11:18

Ulft -Oude IJsselstreek, de Omgevingsdienst Achterhoek (ODA) en de politie hebben donderdag een integrale controle uitgevoerd rondom het Kennedyplein in Ulft. De actie was met name gericht op het voorkomen van ondermijning.
 
"De dag is rustig verlopen en bewoners werkten goed mee aan de controles", aldus Oude IJsselstreek. Tijdens de controle werden volgens de gemeente achttien panden gecontroleerd: "De medewerkers van gemeente, ODA en politie hebben met veel mensen gesproken en gewezen op de signalen en gevaren van ondermijning (het vervlechten van de onderwereld met de bovenwereld, red.) en het belang van melden van signalen van ondermijning." Door de bezoeken aan de panden is de gemeente naar eigen zeggen in contact gekomen met enkele inwoners die behoefde hebben aan zorg: "De komende weken gaan we verder met hen in gesprek om de mogelijke hulpvraag naar boven te krijgen. Het gaat om inwoners die doorgaans moeilijk zijn te bereiken."
 
Daarnaast werden bij enkele panden waarin kamers werden verhuurd, geconstateerd dat het pand niet aan alle eisen van brandveiligheid: "In een enkel geval is direct actie ondernomen door de eigenaar om dit op te lossen." Het Kennedyplein en omgeving is de eerste locatie waar de gemeente een controledag heeft gehouden. Er zullen volgens Oude IJsselstreek vaker dergelijke controles uitgevoerd worden om meer zicht te krijgen op mogelijke ondermijningsactiviteiten: "Het voorkomen en bestrijden van ondermijnende criminaliteit is één van de speerpunten binnen het integrale veiligheidsbeleid, dat onlangs door de gemeenteraad is vastgesteld."

Share