Geplaatst op: 3 juni 2021, 12:03

Winterswijk -Een 43-jarige man uit Winterswijk is woensdagmiddag aangehouden nadat hij met ontbloot bovenlichaam stennis schopte op een rotonde in zijn woonplaats. Daarbij viel hij onder meer agenten aan, zo is te zien op een filmpje dat is gemaakt van het incident.
 
"We kregen woensdag meerdere meldingen over een man die mensen lastig viel bij de Rondweg Zuid in Winterswijk", aldus een woordvoerder van de politie. De ter plaatse gekomen politieagenten wilden de man vervolgens aanhouden, maar de Winterswijker werkte hier niet aan mee. Op een filmpje dat van het incident gemaakt is, valt te zien hoe de man meerdere keren uithaalt naar agenten. Ook is te zien hoe een van de betrokken agenten na een klap van de man op de grond valt.
 
Volgens de woordvoerder van de politie hebben de betrokken agenten geen ernstige verwondingen aan het incident overgehouden: "Alle betrokken agenten zijn vandaag weer aan het werk." De 43-jarige Winterswijk zit nog vast. Hij wordt verdacht van zware mishandeling en het mishandelen van ambtenaren in functie.

Share