Geplaatst op: 2 juni 2021, 17:23

's-Heerenberg -Twee mannen zijn dinsdagmorgen door een arrestatieteam opgepakt in verband met een schietincident in Bergen aan Zee. Het gaat om een 29-jarige man uit 's-Heerenberg en een 42-jarige man uit Aalten.
 
"De mannen zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het dodelijke schietincident in Bergen aan Zee", laat de politie weten. Bij dit incident, dat op 16 februari plaatsvond, kwam een 45-jarige man uit Colombia om het leven. Het arrestatieteam heeft dinsdagmorgen in opdracht van de politie Noord-Holland de twee mannen aangehouden, waarvan ten minste een is aangehouden in een appartementencomplex aan de Oude Doetinchemseweg in 's-Heerenberg: "Er vonden dinsdag op meerdere plekken doorzoekingen plaats en er is onder meer een personenauto in beslag genomen."
 
In dit onderzoek zijn volgens de politie eerder elf andere personen aangehouden, waarvan er nog negen vastzitten: "Drie van hen op verdenking van betrokkenheid bij het schieten en zes op verdenking van vuurwapenbezit en witwassen." De mannen uit 's-Heerenberg en Aalten worden vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Share