Geplaatst op: 16 mei 2021, 13:11

Doetinchem- Zaterdagavond bleef het rustig in Doetinchem de thuis plaats van De Graafschap. De superboeren verloren hun eerste duel in de play-offs met 2-3 van Roda JC en promoveren daardoor definitief niet naar de eredivisie.
 
De politie laat weten dat zaterdagavond rustig is verlopen. Er hebben zich geen incidenten voorgedaan en er zijn ook geen aanhoudingen verricht. "Het was op een grote politiemacht na rustig. Er was meer politie dan normaal aanwezig, ook met paarden. Maar voor de rest was het rustig rondom het stadion. Rond 21.30 uur reed de spelersbus van Roda JC zonder problemen weg bij De Vijverberg. De politie was wel aanwezig om de bus te begeleidennaar de A18. Een politiehelikopter liet zich ook kort zien boven Doetinchem.
 
Noodverordening
De gemeente had een noodverordening afgekondigd voor het gebied bij stadion De Vijverberg. Daarmee moesten nieuwe rellen worden voorkomen. De verordening was geldig tot twaalf uur 's nachts. Mensen die niets in het gebied te zoeken hadden, konden worden weggestuurd. Ook mocht de politie preventief fouilleren.

Share