Geplaatst op: 23 april 2021, 13:37

Hengelo -Een 48-jarig raadslid van Gemeentebelangen Bronckhorst is donderdagochtend gewond geraakt bij een geweldsincident in haar woning in Hengelo. Een 80-jarige medebewoner verongelukte na het incident tegen een boom vlakbij het huis.
 
De 80-jarige man die om het leven kwam na een botsing tegen een boom woonde bij de 48-jarige vrouw in huis. Het zou om een aangetrouwd familielid gaan. Volgens de politie is het raadslid vermoedelijk gewond geraakt door toedoen van de man. Wat er zich exact afspeelde in de woning is niet duidelijk en wordt door de politie niet bekend gemaakt. Donderdagavond zou de vrouw na een bezoek aan het ziekenhuis thuis zijn teruggekeerd, geven personen uit de directe omgeving aan. Welke verwondingen ze heeft opgelopen, is niet bekend.
 
Na het geweldsincident reed de 80-jarige man volgens de politie weg bij de woning: “Even later is hij met vermoedelijk hoge snelheid tegen een boom gereden en ter plaatse overleden.” Het onderzoek naar het incident loopt nog. “De verwachting is dat hier op korte termijn geen ontwikkelingen in te melden zijn”, laat de politie weten.
 
Raadsvergadering
Donderdagavond werd tijdens de raadsvergadering van Bronckhorst stilgestaan bij het incident aan de Steenderenseweg. De vrouw is raadslid namens Gemeentebelangen Bronckhorst. “We zijn hier zwaar door aangeslagen”, laat fractievoorzitter Han Pelgrom weten, die op dit moment geen contact heeft met zijn fractielid. “Er zijn eigenlijk geen woorden voor, we leven erg met haar mee.”                   

Share