Geplaatst op: 14 april 2021, 19:18

Gaanderen -In een meubelmakerij in Gaanderen is woensdagmiddag een zeer grote brand uitgebroken. Meerdere blusvoertuigen zijn ter plaatse gekomen om het vuur te bestrijden.
 
De brandweer werd rond 13.45 uur gealarmeerd voor de grote brand in het bedrijf aan de Ribesstraat. Ter plaatse bleek dat de vlammen uit het dak van de meubelmakerij kwamen. Volgens medewerkers zou het vuur zijn ontstaan in de afzuiginstallatie. Rond 14.00 uur werd opgeschaald naar GRIP 1, wat betekent dat samenwerking vereist is tussen hulpdiensten. Het bedrijfspand is ontruimd en kan als verloren worden beschouwd. Een brandweerman raakte bij een explosie van een glasfles tijdelijk zijn gehoor kwijt. Na enige tijd hoorde de getroffen spuitgast weer normaal.
 
De grote brand zorgt voor flinke rookontwikkeling in de omgeving. De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland geeft aan dat personen ramen en deuren gesloten moeten houden als ze last hebben van de rook. Daarnaast wordt gevaagd om in verband met de coronaregels niet naar de locatie te komen. Rond 18.45 uur gaf de brandweer het sein brand meester, waarna werd gestart met het nablussen van de restanten van het pand.

Share