Geplaatst op: 14 april 2021, 19:14

's-Heerenberg - De auto van Leah Zwiersen brandde in de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 april uit voor haar flatwoning aan de Maria van Nassaulaan in ‘s-Heerenberg. Uit onderzoek van de politie blijkt dat er sprake is van brandstichting, de schrik zit er bij Zwiersen nog goed in.
 
"Toen ik de auto zag dacht ik: 'wat is dit dan weer?', het was een grote vlammenzee", aldus Zwiersen. Inmiddels is ze wat bekomen van de schrik, maar ze kan de nacht nog goed herinneren: "Rond half vier werd ik wakker van een enorme knal. Toen zag ik door mijn badkamerraam wat oplichten, op dat moment ging bij mij ook de bel en stond de buurvrouw voor de deur. Ze zei dat mijn auto in de fik stond en dat de politie al was gebeld." Bij de auto van Leah werden een gastank en vuurwerk gevonden. Onderzoek van de politie heeft inmiddels bevestigd dat het gaat om brandstichting. Deze bevestiging is er nog niet bij de brand aan De Harp. Daar brandden in de nacht van woensdag 7 op donderdag 8 april twee auto's uit onder een carport. De politie geeft aan dat er uitvoerig onderzoek nodig is om de oorzaak van die brand te achterhalen.
 
De brand aan De Harp heeft invloed op de zaak van Zwiersen. Het onveilige gevoel wat zij eerst had, is een stuk minder geworden: "De politie dacht in eerste instantie dat het doelgericht op mij was, maar omdat er woensdagnacht weer twee auto’s zijn uitgebrand gaan ze daar nu niet meer van uit. Voor mij is dat heel prettig. Voor de andere mensen natuurlijk niet, het is sowieso niet prettig als je auto in brand wordt gestoken", aldus de 26-jarige ’s-Heerenbergse. Zwiersen denkt dat de daders doelbewust op pad zijn gegaan: "Vooral omdat die gastank is meegenomen, ik ga niet op pad met een gastank."
 
Verband
De politie behandelt de autobranden in 's-Heerenberg als losstaande onderzoeken, maar kijkt wel of er een verband is. Op dit moment is er nog niemand aangehouden. Hoewel de financiële gevolgen meevallen omdat Leah goed verzekerd is, blijft de brand door haar hoofd spoken: "Ik denk er wel veel over na. In mijn achterhoofd blijft de vraag of iemand dit echt niet op mij gericht heeft. En ook het idee dat het heel anders af had kunnen lopen bij beide gevallen."
 
Geschreven door Mediapartner-REGIO8

Share