Geplaatst op: 2 april 2021, 13:14

Varsselder -Een man uit Varsselder is veroordeeld tot een celstraf van acht jaar voor betrokkenheid bij een criminele organisatie. Samen met vijf andere verdachten moest hij zich verantwoorden voor onder meer liquidaties, witwassen en drugshandel.
 
Vijf personen zijn door de rechtbank in Utrecht veroordeeld voor betrokkenheid bij de criminele organisatie. Naast de man uit Varsselder, ging het om personen uit Nieuwegein, Oss en Amsterdam. Een 38-jarige man uit Nieuwegein wordt gezien als leider, hij werd veroordeeld tot zestien jaar cel. “Hij gaf de andere verdachten opdrachten en bepaalde hoeveel zij voor hun werk betaald kregen”, aldus de rechtbank. “In tegenstelling tot de officier van justitie acht de rechtbank in deze zaak wél bewezen dat de organisatie zich naast drugshandel en wapenbezit, óók bezighield met liquidaties, witwassen en opzetheling.”
 
Tussen 2014 en 2016 hebben de mannen minstens 2.500 kilo aan cocaïne en heroïne geëxporteerd. Dit gebeurde door auto-onderdelen via verschillende transportlijnen naar Groot-Brittanië te vervoeren. Tegen de 38-jarige man uit Nieuwegein was een straf van dertig jaar geëist, maar de rechtbank acht niet bewezen dat de man opdracht heeft gegeven voor de poging tot moord en de moord op een man in De Meern.
 
Foto: REGIO8

Share