Geplaatst op: 2 maart 2021, 12:31

’s-Heerenberg -De forensische opsporing van de politie heeft maandag het stoffelijk overschot van een baby gevonden bij een woning in ’s-Heerenberg. Maandag werd grootschalig onderzoek uitgevoerd bij het huis aan de Krokusstraat.
 
“In de middag trof de politie na graafwerkzaamheden de resten van een baby aan in de tuin”, laat de politie dinsdag in een persverklaring weten. “De politie doet onderzoek naar de omstandigheden en wat er precies is gebeurd. Dat onderzoek zal geruime tijd in beslag nemen.” Het huis aan de Krokusstraat in het stadje werd maandag afgezet voor het grootschalige onderzoek. De politie had betrouwbare informatie ontvangen dat er mogelijk een overleden baby in de tuin zou zijn begraven. Wie de ouders zijn, of hoe de baby om het leven is gekomen, wordt niet bekend gemaakt.
 
Ook wordt niet aangegeven of er mogelijke verdachten in beeld zijn. “We begrijpen dat er naar aanleiding van het politieonderzoek en over de omstandigheden logischerwijs veel vragen kunnen zijn”, laat de politie weten. “Op die vragen kunnen we helaas niet ingaan zonder de privacy van betrokkenen te schaden. Het wachten is op de onderzoeksbevindingen. We verwachten dat het onderzoek een aanzienlijke tijd zal vergen.”
 
Bewoner gehoord
De vader van de bewoner van het pand aan de Krokusstraat gaf maandagavond te kennen dat zijn zoon is gehoord door de politie en niet wordt gezien als verdachte in de zaak. Zolang het onderzoek loopt kan de politie niet bevestigen noch ontkrachten of dit het geval is.

Share