Geplaatst op: 14 februari 2021, 11:38

๐ƒ๐ข๐๐š๐ฆ -Bij een controle Mobiel Toezicht Veiligheid bij Didam is vrijdagmiddag een 52-jarige man uit Doetinchem aangehouden voor verboden wapenbezit. De man had een vuurwapen in zijn dashboardkastje.
ย 
Bij controle van de identiteitsdocumenten van de bestuurder en bijrijder, gaf de 48-jarige man bijrijder uit Doetinchem aan geen documenten bij zich te hebben. Hierop is de man gefouilleerd. In een tas die de man bij zich had, werd een kleine hoeveelheid cocaรฏne gevonden. Bij een verdere controle van de auto, troffen marechaussees in het dashboardkastje een doosje met 50 patronen en een vuurwapengelijkend voorwerp in een pantysok aan.
ย 
De Marechaussees trokken hierop hun wapen en hebben de mannen aangehouden. Na onderzoek van de Forensische Opsporing van de Marechaussee, bleek het om een halfgeladen wapen te gaan. De bestuurder gaf aan dat het wapen van hem was. De bestuurder heeft een dagvaarding gekregen en moet zich binnenkort melden bij de rechter. De bijrijder heeft een boete gekregen voor het bezit van harddrugs.

Share