Geplaatst op: 12 februari 2021, 13:57

Doetinchem -De bestuurder van een busje kreeg donderdagmiddag bij Doetinchem de schrik van zijn leven. Een vanaf een viaduct gegooide ijsbal vernielde tijdens het rijden de voorruit van zijn voertuig.
 
“Ik ben hele dagen onderweg om andere mensen te helpen en dan krijg je dit”, aldus de geschrokken bestuurder André van Beek over het incident op de Oostelijke Randweg. “Ik schrok enorm en stopte meteen. De bestuurder achter mij en ik stapten allebei uit, maar helaas konden we de daders al niet meer zien.” Van Beek heeft aangifte gedaan en hoopt dat de vandalen gepakt worden. Ook zijn de beelden die hij van het incident maakte met een dashcam op Facebook geplaatst, deze zijn in een dag al bijna vierhonderd keer gedeeld.
 
Volgens van Beek had het incident anders af kunnen lopen als hij niet zo rustig bleef. “Daarom ben ik zo boos, de jongeren die dit hebben uitgevreten weten niet wat het allemaal teweegbrengt”, zegt de bestuurder. “Iemand anders had uit schrik misschien wel het stuur omgegooid en daardoor slachtoffers gemaakt. ” De politie wil inhoudelijk niet ingaan op de aangifte, wel worden mensen opgeroepen om beelden in te sturen van het incident als ze daarover beschikken.
 
Foto: André van Beek
GESCHREVEN DOOR Mediapartner REGIO8

Share