Geplaatst op: 10 februari 2021, 23:29

Ulft -Een geknapte waterleiding in een leegstaand pand in Ulft heeft ervoor gezorgd dat een kelder van een naastgelegen pand onder water is komen te staan. De brandweer heeft het leegstaande pand open moeten breken om de lekkage te stoppen.
 
De wateroverlast werd rond 18.00 uur gemeld in de kelder van een winkel aan het J. F. Kennedyplein in Ulft. De ter plaatse gekomen brandweer constateerde dat het water dat volgens de eigenaresse van de winkel zestig centimeter hoog stond uit het aanliggende pand kwam. Daarop besloot de brandweer in samenwerking met de politie de achterdeur van het pand te forceren. In het leegstaande pand trof de brandweer de volgelopen kelder aan. Vermoedelijk is in het leegstaande pand door de kou een waterleiding geknapt, waarna beide kelders zijn ondergelopen.
 
De brandweer is vervolgens overgegaan tot het leegpompen van beide kelders, omdat het water van de kelder met de kapotte leiding overliep in de naastgelegen kelder. Ook waterbedrijf Vitens kwam ter plaatse om de brandweerlieden te ondersteunen. Hoeveel schade er is ontstaan door de lekkage is niet bekend.

Share