Geplaatst op: 22 januari 2021, 20:36

Doetinchem -In het Zone.college in Doetinchem is vrijdagavond een zeer grote brand uitgebroken. De brandweer is grootschalig uitgerukt om het vuur te bestrijden.
 
De brand ontstond rond 17.00 uur in een praktijkleslokaal van de school aan de Gezellenlaan. De brandweer kwam onder meer met een hoogwerker en meerdere blusvoertuigen ter plaatse. Op het moment dat de brand uitbrak waren er meerdere mensen aanwezig in het schoolgebouw. Voor zover bekend zijn de aanwezigen zonder verwondingen naar buiten gekomen. Ook is er een veertigtal dieren uit een dierenverblijflokaal gehaald. Deze zijn veiliggesteld in een ander lokaal.
 
Vanwege de rookontwikkeling wordt omwonenden geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden. Hiervoor is ook een NL-Alert verstuurd. Rond 19.00 uur werd het sein brand meester gegeven. Over de oorzaak van de brand is volgens de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland nog niks bekend.
 
Nieuwe locatie
Het gebouw van het Zone.college is pas sinds begin vorig jaar in gebruik. De nieuwbouwkosten voor de locatie bedroegen negentien miljoen euro.

Share