Geplaatst op: 21 januari 2021, 16:48

Didam -Een 52-jarige man uit Didam moet zes maanden de cel in, onder meer omdat hij met de auto tegen de woning van zijn ex was gereden. Ook heeft de verstandelijk beperkte man een rijontzegging van dertien maanden opgelegd gekregen.
 
“De man wilde overlast veroorzaken zodat zijn ex-partner en haar dochter door de woningbouwvereniging uit hun huis zouden worden gezet”, laat de rechtbank Gelderland weten over de motivatie van de man. Hij reed in juli 2020 met zijn auto in op de woning van zijn ex-partner. De dochter van de vrouw was op dat moment ook aanwezig. De wraakactie was volgens de rechtbank ‘zeer beangstigend’ voor de vrouwen. Naast het beschadigen van de woning, maakte de Didammer zich ook schuldig aan rijden zonder geldig rijbewijs en tot tweemaal toe rijden onder invloed.
 
Vanuit een eerdere veroordeling had de Didammer nog een celstraf van 730 dagen openstaan met een proeftijd tot 2025. Van deze straf moet hij nog negentig dagen uitzitten. De volledige 730 dagen zouden volgens de rechtbank een te zware straf zijn in combinatie met de celstraf van zes maanden voor zijn daad. Ook moet de man een schadevergoeding van meer dan 1.300 euro betalen aan de woningbouwvereniging.
 
GESCHREVEN DOOR Mediapartner REGIO8

Share