Geplaatst op: 21 januari 2021, 13:01

Neede -De Politie Gelderland en Overijssel hebben woensdag een eerbetoon gebracht aan hun ongeneselijk zieke collega Harry uit Neede. Door middel van een drive-through langs het huis van de politieman staken de collega's van Harry hem een hart onder de riem.
 
"Ongeveer drie weken geleden ging Harry ziek naar huis", legt directe collega Harry Sweerts uit in een video van de politie. "We dachten dat hij oververmoeid was. Vervolgens is hij naar de dokter gegaan en hebben ze een scan van zijn hoofd gemaakt. Toen bleek hij een hersentumor te hebben, met als resultaat dat hij nu behoorlijk ziek is." Als gevolg van een oproep aan alle collega's en partners om mee te doen, reden er woensdag ruim honderd auto's en motors door de straat van Harry in Neede. "We hebben iedereen benaderd via de mail en hebben gevraagd of ze zin hadden om mee te doen aan de deze drive-through. Daarmee kregen we een overweldigende menigte op de been."
 
De ernstig zieke Harry werkte op de recherche-afdeling van de politie in Twente. Volgens Sweerts is de grote belangstelling van de collega's om mee te doen aan het eerbetoon voor Harry een gevolg van de instelling van hun ongeneselijk zieke collega: "Harry is een verschrikkelijk fijne collega en daar wil iedereen wat voor doen. Hij deed ook voor iedereen wat."
 
GESCHREVEN DOOR Mediapartner REGIO8
 
Foto: Politie Gelderland en Overijssel

Share