Geplaatst op: 3 december 2020, 14:21

Achterhoek /Amsterdam -Zodra klikte op een link in een sms-bericht, werd hij de dupe van ‘phishing’. Hij vulde zijn gegevens en pincode in op een website die als twee druppels water leek op die van de Rabobank, waarna de daders helaas toegang hadden tot zijn rekening.
 
Het slachtoffer dácht een nieuwe pas te zullen ontvangen, maar die kwam in handen van de oplichter(s). Met die pas nam op woensdag 22 april 2020 een onbekende man geld op bij een Rabobank-filiaal aan de Apollolaan in Amsterdam.
 
Wie is de pinner?
De man die pinde, droeg een legergroen jack en had een roségouden iPhone 7 bij zich. Hij had een Puma-pet op en droeg rechts een oorbel. Ondanks dat de man een mondmasker op had, is nog best iets van zijn gezicht te zien.
 
Geef het door als u weet of vermoedt wie de pinner is. Heeft u een idee wie achter de oplichting kan of kunnen zitten, neem ook dan alstublieft contact op met de politie. Dat mag desgewenst ook anoniem via ‘Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000.
 
Negeer dit soort berichten
Uw bank zal u nooit via sms, e-mail of whatsapp om uw gegevens vragen en al helemaal nooit om uw pincode. Negeer alstublieft dergelijke berichten en klik niet op de vermelde links.
Wordt u onverhoopt toch slachtoffer van deze vorm van oplichting, doe dan altijd aangifte. Daarvoor kunt u 0900-8844 bellen om een afspraak te maken.
 
Help de politie
Wie is de man op de beelden die geld van het slachtoffer opnam?
Wie zit of zitten er achter deze vorm van oplichting?
 
Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

Share