Geplaatst op: 17 november 2020, 16:28

Eibergen– De politie heeft dinsdagochtend een hennepkwekerij met honderden planten opgerold in een woonwijk in Eibergen. De inval in het huis ging gepaard met een tijdelijke stroomuitval in de omgeving.
 
De wietkwekerij werd door de politie ontdekt in een woning aan de Eikenlaan. Via een anonieme tip kwamen ze de locatie op het spoor. Bij de inval troffen agenten in totaal 430 planten aan. “Er werd ook illegaal stroom afgetapt, waardoor we de boel moesten ontkoppelen", laat een woordvoerder van de politie weten. "Als we de stroom er niet af hadden gehaald had er een gevaarlijke situatie kunnen ontstaan." De omgeving ondervond een tijdlang hinder van het uitvallen van de stroom.
 
De bewoner van het huis en een 32-jarige man uit Borne is door politie aangehouden. De opruimingsploeg heeft de planten vervolgens uit de woning gehaald.
 
Help mee hennepkwekerijen te bestrijden
Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie.
 
Dus ruikt u henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:
 
Aanwezigheid van hennepgeur.
Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting.
Constant zoemend of ronkend geluid.
Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.

Share