Geplaatst op: 9 oktober 2020, 16:22

Geesteren -Een 52-jarige man uit Geesteren is door de rechtbank in Zutphen veroordeeld tot een celstraf van tien maanden na een ongeval in Gelselaar. Bij het voorval liep de aangereden fietser ernstig letsel op.
 
‘’De man was tijdens de aanrijding onder invloed van een forse hoeveelheid alcohol en reed met hoge snelheid", laat de Rechtbank Gelderland weten over het incident dat in april 2019 plaatsvond. "De 88-jarige fietser kwam hierdoor ten val, waarna de man na de aanrijding door reed." Volgens de rechtbank is de man daarom schuldig aan het veroorzaken van een verkeersongeval met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg. In 2013 werd de rijbevoegdheid van de man ook al ingetrokken vanwege rijden onder invloed.
 
De rechtbank veroordeelde de man tot een celstraf van achttien maanden, waarvan acht voorwaardelijk. "De man hoeft acht maanden van de straf niet uit te zitten als hij zich binnen drie jaar niet opnieuw schuldig maakt aan een strafbaar feit", laat de rechtbank weten. "Daarnaast krijgt hij een rijontzegging voor de duur van drie jaar."

Share