Geplaatst op: 8 oktober 2020, 10:06

Winterswijk/ Dinxperlo -Agelopen dagen zijn binnen het bewakingsgebied van de politie Achterhoek Oost diverse bestuurders van motorvoertuigen gepakt voor het rijden onder invloed van drugs. Vrijdag 2 oktober kreeg een bestuurder een rijverbod.
 
Hij zat in een geparkeerde auto in Dinxperlo en bij een drugstest bleek hij te hebben gebruikt. Op 4 oktober liepen 2 bestuurders tegen de lamp in Winterswijk. Bij een routinecontrole bleek dat ze waarschijnlijk drugs hadden gebruikt. Een drugstest bevestigde dit vermoeden, waarna een bloedproef volgde. woensdagavond 7 oktober was het in Dinxperlo weer raak.
 
Een bestuurder mocht mee naar het politiebureau, nadat een drugstest gebruik had aangetoond. Bij drugsgebruik in het verkeer volgt een bloedproef, die wordt afgenomen door een GGD arts. Het bloed wordt opgestuurd naar een laboratorium voor onderzoek. De uitslag volgt binnen 3 weken. De drugstesten op straat gaven aan, dat betrokkenen verschillende drugs hadden gebruikt zoals speed, wiet, cocaine en opiaten.
 
Dit zorgelijke signaal leidt er toe, dat de politie in de Achterhoek Oost de komende tijd extra aandacht zal hebben voor het gebruik van drugs in het verkeer.

Share