Geplaatst op: 6 september 2020, 15:07

Zevenaar -De politie heeft zaterdag vermoedelijk een drugslab gevonden op de Babberichseweg in Zevenaar. Na een tip namen agenten een kijkje en vonden het mogelijke lab in de opstartfase.
 
Toen verschillende eenheden van de politie ter plaatse kwamen, sloegen drie mannen op de vlucht door over een hek te klimmen. Een van hen, een 30-jarige man uit Velp, werd even later op de Oude Zevenaarsedijk aangehouden.
 
De politie is nog op zoek naar de andere twee vluchtende mannen. Getuigen die zaterdagmiddag tussen 17.45 uur en 18.30 uur iets verdachts hebben gezien wordt gevraagd om zich te melden. De vondst van het mogelijke lab wordt nog verder onderzocht.
Vijfde lab

Het mogelijke lab dat zaterdag ontdekt werd, is het vijfde dat dit jaar in de regio ontdekt wordt. Eerder werden drugslabs ontdekt en ontmanteld in Drempt, Doetinchem, Didam en Winterswijk. Bovendien werd in Vragender eind januari een cocaïnewasserij gevonden in een varkensschuur.
 
Alertheid vergroten
Om de ondermijning en vermenging van boven- en onderwereld tegen te gaan kwamen de acht Achterhoekse gemeenten eerder dit jaar met een plan om te zorgen dat onder andere de alertheid te vergroten.

Share