Geplaatst op: 22 augustus 2020, 18:45

Issselburg -Een loods is vrijdagavond volledig in vlammen opgegaan in het Duitse Isselburg, vlak over de grens bij Dinxperlo. Volgens de eerste schattingen heeft de brand voor materiële schade van rond de één miljoen euro gezorgd. Zaterdagmiddag 22 augustus was de schade bij het logistiekbedrijf, goed zichtbaar, gisteravond brak daar een grote brand uit.
 
De brand in het Duitse Isselburg werd rond 18.30 uur gemeld bij de hulpdiensten. Door een nog onbekende oorzaak ontstond er vuur in de loods van een logistiekbedrijf, waar textiel opgeslagen lag. Tijdens de brand waren ook enkele explosies te horen. Er zijn geen gewonden gevallen. De Duitse brandweer zette groot in om het vuur te bestrijden. Ook het korps van Gendringen kwam ter plaatse. In totaal waren er zes blusvoertuigen aanwezig. De brandweerkorpsen zijn tot zaterdagmiddag bezig geweest met het blussen van de brand, die zorgde voor veel rook in de omgeving van onder andere Dinxperlo.
 
De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand. Volgens de eerste schattingen heeft de brand een materiële schade van ongeveer één miljoen euro veroorzaakt. Uit metingen is gebleken dat er geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen.

https://www.112achterhoek-nieuws.nl/article/24268-brandweer-gendringen-helpen-duitse-collegas-bij-grote-brand-in-isselburg-d

Share