Geplaatst op: 10 augustus 2020, 22:51

Beltrum -Een grote brand heeft zaterdag een kippenschuur aan de Hemminksweg in Beltrum in de as gelegd. Ruim twaalfduizend kippen kwamen om het leven door de vlammenzee, waarvan de oorzaak nog altijd onbekend is.
 
“De vraag is of de oorzaak nog te achterhalen is”, zegt een woordvoerder namens de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG). Omdat de overblijfselen van de schuur met een kraan uit elkaar zijn getrokken tijdens de bluswerkzaamheden is het onwaarschijnlijk dat dit nog duidelijk wordt. Naast de enkele duizenden kippen die door de brand om het leven kwamen, zijn er door een dierenarts ook nog een aantal uit hun lijden verlost. Volgens de eigenaren hebben 1.200 kippen de brand uiteindelijk overleefd.
 
Volgens de VNOG valt de eigenaren van de schuur niks te verwijten. “Voor zover nu bekend was in de schuur alles prima op orde, zo was deze onlangs in gebruik genomen na een renovatie”, aldus de woordvoerder, die merkte dat er op sociale media veel kritiek kwam: “Er zijn veel mensen die zich het lot van de dieren aan trekken bij brand, en terecht want het gaat om dierenwelzijn. Voor zover nu bekend had de eigenaar alles prima op orde.”

https://www.112achterhoek-nieuws.nl/article/24222-duizenden-kippen-omgekomen-bij-zeer-grote-schuurbrand-in-beltrum-

Share