Geplaatst op: 29 juni 2020, 21:58

Winterswijk -De politie heeft maandagavond het lichaam gevonden van de 72-jarige man uit Waalwijk die sinds maandagochtend vermist werd. De man was met zijn vrouw aan het zwemmen in recreatieplas 't Hilgelo nabij Winterswijk, toen hij onder water ging en niet meer boven kwam.
 
De politie heeft het lichaam rond 21.15 uur gevonden. Rond half twaalf kreeg de politie maandagmorgen de melding van het incident bij de recreatieplas. Direct na de melding hadden de hulpdiensten nog alles op alles gezet om de man binnen het zo belangrijke eerste uur nadat hij onder water verdween te vinden, omdat er dan nog kans is op overleven. De brandweer zette onder meer oppervlakteredders, een duikteam en boten in om de man te vinden. Ook werd een traumahelikopter opgeroepen en hing de politie met een drone boven de plas.
 
Rond drie uur maandagmiddag maakte de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland bekend dat de brandweer de zoekactie overdroeg aan de politie, die het vanaf dat moment een bergingsactie noemden. Het Landelijke Team Onderwaterzoekingen kwam ter plaatse om met onder mee sonarbeelden naar het lichaam van de man te zoeken. Dat werd enkele uren later aangetroffen.

Share