Geplaatst op: 8 juni 2020, 15:47

Gendringen -Een 32-jarige man uit Dinxperlo en een 30-jarige man uit Arnhem zijn maandag veroordeeld tot gevangenisstraffen voor onder meer vernieling, bedreiging en drugs- en wapenbezit. De twee mannen trokken vorig jaar naar een woning in Gendringen vanwege een conflict met de bewoner.
 
De Dinxerploër kreeg van de rechtbank een gevangenisstraf opgelegd van één maand voor het ingooien van de ruiten van de woning aan de Wilhelminastraat in november 2019. De 30-jarige Arnhemmer kreeg vijftien maanden celstraf opgelegd, waarvan drie maanden voorwaardelijk. Hij zou de bewoner van de woning hebben bedreigd door met een gasalarmpistool tot twee keer toe in de lucht te schieten. Daarnaast wordt de man veroordeeld voor opzettelijke brandstichting en voor het voor handen hebben van 1718,23 gram amfetamine.
 
Volgens de rechtbank zijn de buurtbewoners zich kapot geschrokken, omdat het ten tijde van het incident midden in de nacht was. Mede daarom heeft de rechtbank zwaardere straffen opgelegd dan het normaal doet voor het vernielen van ruiten en het schieten met een alarmpistool.

Share