Geplaatst op: 20 mei 2020, 12:43

Duitsland / Dinxperlo -De man die dinsdagavond na een klopjacht werd aangehouden in Dinxperlo blijkt onder invloed te zijn geweest van alcohol. De 26-jarige Isselburger sloeg op de vlucht voor de politie nadat hij zijn auto in een greppel had gereden.
 
De man was beschonken uit een restaurant aan de Hahnerfeld gekomen en achter het stuur gestapt. Hij reed zijn auto vervolgens klem in een greppel. Hij raakte daarbij niet gewond. De politie kwam ter plaatse en de man verklaarde dat hij de auto had gestolen. Vervolgens sloeg de Duitser te voet op de vlucht een nabijgelegen bos in. Daar raakte de politie hem kwijt. Een politiehelikopter kon hem uiteindelijk lokaliseren op Nederlands grondgebied. Na een samenwerking tussen Duitse en Nederlandse politie is de man op de Anholtseweg in Dinxperlo opgepakt.
 
Hij bleek zich te hebben verstopt op de achterbank van een 53-jarige Nederlandse automobilist. Hij had zich tevergeefs onder een deken proberen te verschuilen. De Isselburger werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De auto bleek overigens niet gestolen, de eigenaar had de man toestemming gegeven om zijn voertuig te gebruiken. Hij kreeg hem terug met 1.500 euro aan schade.

Share