Geplaatst op: 14 mei 2020, 20:28

Didam -De Koninklijke Marechaussee zoekt getuigen na een wilde achtervolging op woensdagavond 13 mei omstreeks 19.45 uur in de omgeving Didam en Wehl. Een rode Volkswagen Golf met Duits kenteken reed op de A12 ter hoogte van grensovergang Babberich en negeerde een stopteken van de Koninklijke Marechausee voor een controle.
 
De Volkswagen ging er met zeer hoge snelheid vandoor over de Tatelaarsweg (N813) in de richting van Didam. De bestuurder haalde hier roekeloos auto’s in, waardoor het tegemoetkomende verkeer meerdere keren flink moest afremmen en moest uitwijken naar de berm om een botsing te voorkomen.
 
De auto reed vervolgens met hoge snelheid over de rotonde Didam in. In een woonwijk reed de auto een doodlopende straat in en vervolgde zijn weg door een park, waarbij meerdere personen en kinderen flink moesten uitwijken om een aanrijding te voorkomen. De auto reed vervolgens door een akkerland, om zijn weg te vervolgen op de Doetinchemseweg (N813) in de richting van Wehl. De inzittenden zijn uiteindelijk te voet gevlucht.
 
De Marechaussee is op zoek naar ooggetuigen. Heeft u de rode Volkswagen met Duits kenteken zien rijden? Moest u uitwijken voor het voertuig of heeft u camerabeelden? Bel ons dan op 0800-1814.

Share