Geplaatst op: 14 mei 2020, 10:47

Wehl -De Koninklijke Marechaussee heeft in de nacht van woensdag op donderdag twee Rotterdammers aangehouden na een wilde achtervolging die eindigde bij Wehl. Een derde inzittende van de auto is niet gevonden.
 
De achtervolging begon nadat de Marechaussee op de A12 bij Zevenaar de Duitse auto aan een controle wilde onderwerpen. De wilde achtervolging, die onder meer over een akker ging, eindigde in het buitengebied tussen Wehl en Didam. Een 22-jarige man uit Rotterdam werd ter plaatse aangehouden. Hij bleek vijftien boetes open te hebben staan voor een bedrag van 6.700 euro. Twee andere inzittenden sloegen op de vlucht. Een daarvan, een 25-jarige man uit Rotterdam, werd later aangehouden. Hij had nog twaalf boetes openstaan voor een totaalbedrag van 8.715 euro.
 
Naast dat ze de boetes moeten betalen, worden de gearresteerde Rotterdammers verdacht van het in gevaar brengen van andere weggebruikers en vernieling van akkers. "Wij reden ook over de akker heen, maar we leggen het hun ten laste", aldus een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee. De eventueel veroorzaakte schade aan het akkerland wordt indien mogelijk verhaald op de daders.

Share