Geplaatst op: 9 mei 2020, 16:58

Drempt -De politie heeft zaterdagmiddag bekendgemaakt dat er crystal meth werd geproduceerd in het vrijdag aangetroffen drugslab nabij Drempt. Ook meldt de politie dat de drie aangehouden personen van buitenlandse afkomst zijn.
 
Meerdere arrestatieteams voerden vrijdagmiddag rond 16.30 uur een inval uit bij een locatie aan de Zomerweg in Drempt. Bij aankomst werd in een schuur een in werking zijnde drugslab aangetroffen waar crystal meth werd geproduceerd. Volgens de politie gaat het om een ‘aardig groot lab.’ Na de inval werden drie mannen in witte pakken gearresteerd. De politie kan nog niets zeggen over de identiteit, behalve dat de verdachten van buitenlandse afkomst zijn.
 
De politie heeft vrijdagavond en zaterdag onderzoek uitgevoerd op de locatie. Over het onderzoek kan nog niets worden gezegd. Ook kan de politie niet zeggen hoe ze het drugslab op het spoor zijn gekomen. Zaterdagochtend werd er begonnen met de ontmanteling van het lab.
 
Geweerschoten
Tijdens de inval werden er door buurtbewoners schoten gehoord. De politie geeft aan dat dit het geluid van zogenoemde ‘flashbangs’ waren. Deze handgranaten wordt door arrestatieteams gebruikt om personen te desoriënteren. De politie meldt dat er niet is geschoten.

Share