Geplaatst op: 24 maart 2020, 16:34

Harreveld -De rechtbank heeft een 48-jarige man uit Rijssen veroordeeld voor het verduisteren van geldbedragen toen hij in dienst was van een scholengemeenschap uit Harreveld. De oud-docent kreeg een voorwaardelijke celstraf van een maand opgelegd.
 
De man werkte al geruime tijd als docent voor de school toen hij in januari 2015 met de school overeen kwam dat hij meer uren zou gaan werken. Ter compensatie zou de man geen extra loon krijgen, maar mocht hij tot een bepaald bedrag privéboodschappen doen met een Makro-pas die hij al in bezit had. Na verloop van tijd kreeg de scholengemeenschap de indruk dat de man meer geld uitgaf dan ze hadden afgesproken. Daaropvolgend schorste de school de man.
 
Volgens de rechtbank heeft de man in een periode van 21 maanden ruim twee keer zoveel geld uitgegeven dan was toegestaan door de school. De man verrijkte zichzelf op die manier tot een bedrag van bijna zeven duizend euro. De officier van justitie eiste een taakstraf van 80 uur. De rechtbank woog mee dat de man een blanco strafblad heeft. Volgens de rechtbank volstaat vanwege het lange tijdsverloop een voorwaardelijke gevangenisstraf van één maand.

Share