Geplaatst op: 16 maart 2020, 19:04

Regio -De politie in de Achterhoek blijft ondanks de coronacrisis actief en zichtbaar op straat. Wel wordt burgers opgeroepen om, indien mogelijk, zoveel mogelijk telefonisch of digitaal contact te zoeken.
 
“We zijn gewoon aanwezig op straat en onze incidentafhandeling en noodhulp is absoluut gegarandeerd”, benadrukt teamchef Patrick de Koeijer van de Politie Achterhoek West. “Als de politie moet optreden, doen we dat.” Wel beaamt De Koeijer dat fysiek contact in verband met de uitbraak van het coronavirus tot het minimum wordt beperkt. “Wij denken na en zijn ons bewust van veiligheidsrisico's. Dat maakt dat we zoveel mogelijk proberen om het lijfelijk contact te vermijden. Maar wijkagenten blijven hun netwerk onderhouden, ze zijn beschikbaar voor de wijk.”
 
De roep vanuit het kabinet om zo min mogelijk op pad te gaan en om horeca te sluiten is volgens De Koeijer maandag al te merken op straat in de Achterhoek. “Het straatbeeld is veranderd, er werken veel mensen thuis en dat is ook goed gezien de situatie”, vindt de teamchef. “Wij hopen dat mensen zich blijven houden aan de maatregelen.”

Share