Geplaatst op: 2 maart 2020, 14:05

Ulft -De draaimolen van de Achterhoekse kermisexploitanten Gerwin en Reindert Sala is gestolen in Ulft. De diefstal van de attractie komt voor de familie op een ongelukkig moment, want het kermisseizoen staat op het punt van beginnen.
 
"Het voelt als een grote steek in het hart", zegt zoon Reindert Sala uit Doetinchem. "Vooral mijn vader vind het heel erg. Hij heeft er zijn hele leven aan gewerkt en dat doet gewoon heel veel zeer." De draaimolen werd gestolen vanaf de Transportweg op het industrieterrein in Ulft. De attractie stond op een twaalf meter lange trailer, waarmee de draaimolen werd vervoerd. De diefstal vond eind januari al plaats, maar vader en zoon kwamen er afgelopen week pas achter. "Mijn vader was telefonisch slecht bereikbaar door psychische problemen", vertelt Sala. "Toen ik contact opnam kwamen we erachter dat de draaimolen weg was. Het enige dat we nog hebben is een kaartje dat we uitdelen aan de kassa en voor de rest helemaal niks meer."
 
Sala weet niet beter of de draaimolen was in het bezit van zijn vader. Van kinds af aan mocht hij al mee en toerden ze door het hele land. "De draaimolen is nagebouwd en lijkt op een houten draaimolen. Dat hij van aluminium is en het tweekleurige zeil dat valt gewoon op. Dat zou iemand moeten kunnen herkennen", denkt Reindert. De familie hoopt dat iemand de diefstal heeft opgemerkt en dat ze komend seizoen alsnog met een draaimolen op pad kunnen gaan. "We proberen met beide benen op de grond te blijven staan en beginnen weer van onder af aan", zegt Sala. "We zullen alles aanpakken en keihard werken om weer aan de gang te kunnen."
 
 

Share