Geplaatst op: 18 februari 2020, 11:44

Hengelo (Gld.) Er is een grote brand of ernstig ongeval en de brandweer snelt er naar toe om te helpen. Een bekend en zo vanzelfsprekend beeld. Maar het is niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. De brandweer die steeds paraat staat om anderen te helpen bestaat voor een groot deel uit vrijwilligers. Mensen die zich naast hun reguliere werk inzetten voor de veiligheid van de inwoners van Hengelo en omliggende plaatsen. We hebben doorlopend mensen nodig om dit belangrijke werk te kunnen blijven doen. 
 
Benieuwd of brandweerman of –vrouw iets voor jou is? Kom dan maandag 2 maart vanaf 19.30 uur naar de brandweerkazerne van post Hengelo, Zelhemseweg 27 om kennis te maken met de mensen van de brandweer. Je bent van harte welkom.  Je toekomstige collega’s verheugen zich op jouw komst en staan klaar om een en ander te demonstreren en om al je vragen te beantwoorden. Is er iemand in je omgeving die ook aan het profiel voldoet, niet in Hengelo of Keijenborg woont maar wél werkt, dan is hij of zij ook van harte welkom op 2 maart.
 
De brandweer in Hengelo zoekt ook mensen die (eventueel) alleen overdag beschikbaar zijn. Ben je overdag slechts enkele uren beschikbaar (bijvoorbeeld als de kinderen naar school zijn, of als je in ploegendienst werkt), dan is een baan bij de brandweer ook mogelijk en ben je van harte welkom op 2 maart om de mogelijkheden te bespreken.
 
Vergoeding Als brandweervrijwilliger help je bijvoorbeeld mensen in noodsituaties. Dat kost inzet en kracht. Maar het geeft ook heel veel voldoening om samen met een team een klus te klaren en je in te zetten voor het redden van mens en dier. Maar we bieden meer. Op de eerste plaats krijg je bij de brandweer een goede opleiding. Daarnaast krijg je een financiële vergoeding voor de scholing, oefeningen en de uitrukken. Ook zorgt de brandweer voor een goede verzekering.
 
Wat neem jij mee Een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid staan voorop. Verder is het een pré wanneer je, als je in loondienst bent, toestemming hebt van je werkgever om in geval van een alarmering je werkplek te verlaten. Wij gaan eventueel graag in gesprek met je werkgever om dit te realiseren. 
 
Mogelijk ben je wel geïnteresseerd, maar niet in de gelegenheid om te komen op 2 maart. Neem dan contact op via brandweerposthengelo@vnog.nl en wij nemen dan zo snel mogelijk contact met jou op. Kijk ook voor informatie ook op www.bijdebrandweer.nl
 
 
Foto: Brandweer Hengelo

Share