Geplaatst op: 10 februari 2020, 23:35

Achterhoek -De regionale brandweerkorpsen hadden zondag hun handen vol aan alle schade die werd veroorzaakt door storm Ciara. In dertien uur tijd, tussen 11.00 uur en middernacht, kwamen er tijdens de storm bij de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland (VNOG) in totaal 181 meldingen binnen, waaronder ook een aantal in de Achterhoek.
 
Zo viel er een boom op een stilstaande auto in Varsseveld, die geparkeerd stond bij de Aldi aan de Burgemeester van der Zandestraat. De Ruurlose brandweer moest in de loop van de dag enkele keren ter plaatse komen voor omgewaaide bomen die op de weg lagen. Dit gebeurde zowel aan de Höfteweg als aan de Foekendijk, waarbij er geen verdere blikschade werd gemeld. Ook in Dinxperlo was het raak. Daar werd een auto bedolven onder een zware boom aan de Molenhof. Ook bij de gemeenten kwamen meerdere meldingen, die grotendeels minder ernstig van aard waren. Bij de BUHA in Doetinchem kwamen vijftien meldingen binnen van bovenal om- en afgewaaide bomen en takken. In Oude IJsselstreek waren vier meldingen gemaakt, waaronder twee van Dixies die waren weggewaaid van een bouwlocatie. Montferland kreeg acht meldingen binnen naar aanleiding van de storm.
 
De VNOG laat maandag weten dat er nog steeds meldingen binnenkomen naar aanleiding van de storm. Zo zorgde de wind ’s ochtends voor een scheur in een mestsilo in Didam, waardoor achthonderd kuub aan mest wegstroomde. Rond 09.00 uur was de situatie onder controle en verdere verspreiding in het water en over het land voorkomen. In Hengelo waaide een boom om aan de Sarinkdijk. De oprit van de A12 bij Beek werd tevens versperd door een grote afgebroken tak van een boom.
 
Bedankje
De organisatie prijst op social media haar medewerkers voor de inzet die is geleverd tijdens de afhandeling van alle stormmeldingen. "Wij willen alle collega’s van de meldkamer, beroepscollega’s en vrijwilligers bedanken voor hun geweldige inzet", aldus de VNOG. "Bedankt kanjers."
 
Geschreven door  Mediapartner REGIO8

Share