Geplaatst op: 30 januari 2020, 23:41

Achterhoek- Boeren uit de Achterhoek hebben zich donderdagmiddag verzameld op plekken aan de N18 bij Varsseveld, Lichtenvoorde en bij knooppunt Oud-Dijk. Dat deden ze in de aanloop naar een nieuw overleg tussen landbouwminister Carola Schouten en landbouworganisaties dat komende woensdag gaat plaatsvinden.
 
"We hebben ons verzameld om de actie van woensdag kracht bij te zetten", zei één van de actievoerders, Leonie Bramel tegen Omroep Gelderland. "We hebben app-groepen. Dan gaat er een appje uit en uit alle hoeken en gaten komen boeren spontaan naar afgesproken punten." Boeren en sympathisanten lieten spandoeken zien met leuzen als 'Ik steun de boer' en 'Uw eten is onze zorg'. Op de N18 bij Varsseveld hadden ruim twintig boeren zich verzameld. Op het waarom van de acties langs de wegen, antwoordde Bramel: "Dat mag toch duidelijk zijn. Ik heb niet het idee dat Nederland en met name de politiek duidelijk in beeld heeft wat we allemaal doen voor de natuur. Dat men de boeren beloont en waardeert. We worden als boemannen weggezet in de media."
 
In december bereikten het kabinet en een groep boerenorganisaties een akkoord over stikstofmaatregelen. Maar de problemen voor de landbouw zijn nog lang niet voorbij volgens actievoerder Arjan Heijink. "Het kabinet kan wel zeggen dat het in kannen en kruiken is, maar dat is niet zo. We willen laten zien dat we er nog zijn en dat we doorgaan. We zijn er nog en dat is de inzet van deze acties."

Share