Geplaatst op: 29 januari 2020, 17:54

Aalten -De brandweer heeft aan het einde van de middag de brand op het bedrijventerrein in Aalten onder controle gekregen. Burgemeester Anton Stapelkamp prijst de inzet van de hulpdiensten die zich met man en macht in hebben gezet om de brand zo snel mogelijk onder controle te krijgen.
 
“Het is een bijzondere en intensieve dag”, aldus Stapelkamp. “Allereerst natuurlijk een trieste dag voor de medewerkers van de twee bedrijven die zijn afgebrand. Dat is schrikken, triest en enorm teleurstellend. Rond 02.00 uur heb ik gesproken met de directieleden en dan zie je de wanhoop op hun gezicht. Dat gaat je niet in de koude kleren zitten.” De burgemeester prijst de hulpdiensten die zich met man en macht hebben ingezet om het vuur zo snel mogelijk onder controle te krijgen: “Het is fantastisch wat een kracht er in de organisatie van de VNOG zit, Zoveel kwaliteit en professionaliteit. Ik heb twee uur in het commandocentrum gezeten en dan ben je onder de indruk hoe goed dat allemaal werkt.”
 
Stapelkamp geeft aan dat de gemeente open staat om getroffen bedrijven te helpen waar ze kan. “Wethouders Martin Veldhuizen en Ted Kok die te maken hebben met de bedrijventerreinen hebben contact gezocht met bedrijven die omliggend zijn en getroffen zijn, doordat ze niet bereikbaar waren of rookschade hadden. Dat is gewaardeerd. Daarvoor geldt dat als wij verbindingen kunnen leggen of mensen kunnen helpen, we dat niet zullen laten.”
 

Geschreven door  Mediapartner REGIO8

Share